Skola stänger på grund av värmen

I vintras skickades eleverna hem på grund av kylan - nu lägger Bräckeskolan ner sin undervisning på grund av värmen. Föräldrarna uppmanas att hämta hem sina barn.
– Vi hade över 30 grader i klassrummet, berättar rektorn Cecilia Thundal.

ANNONS
|

De varma temperaturerna gjorde att skolan under fredagen tog beslutet att inte hålla någon undervisning för eleverna.

"Efter flera dagar med enormt varma undervisningssalar, fattar jag nu beslutet att stänga skolan pga en arbetsmiljö som inte är okej för våra elever och personal. Vi lägger ner undervisningen helt och önskar därmed att ni som har möjlighet att hämta era barn i skolan gör det" skriver rektor Cecilia Thundal i ett mejl till elevernas vårdnadshavare, vilket även P4 Göteborg rapporterat om.

– Det har varit en längre period som det varit väldigt varmt. Och i morse kom det in en lärare till mig och sa "nu är det över 30 grader i klassrummet" och då kände jag att vi inte kan fortsätta att bedriva den alternativa pedagogik som vi gjort ett tag nu. Lärarna och eleverna har varit tålmodiga och hittat olika lösningar med exempelvis undervisning ute. Men nu är det stopp känner jag. Det här är inte hållbart, säger hon.

ANNONS

Stängde även i vintras

Mellanstadieeleverna på Bräckeskolan F-6 hade innan lunch gått hem efter att skolan varit i kontakt med vårdnadshavarna. Några av de yngre eleverna är kvar på skolan och tas om hand av personalen.

Det var även Bräckeskolan som beslutade att stänga igen tidigare i vintras på grund av kyla då vissa av lokalerna hade så låga temperaturer som 13 grader.

LÄS MER:Elever skickades hem på grund av kyla

Vad kommer det sig att just er skola är så "väderkänslig"?

– Det är gamla lokaler där ventillationer och sådant inte fungerar som det ska. Vi har inte haft fungerande temperaturer när det antingen varit för kallt eller varmt, men vad felet exakt beror på vet jag inte, säger Cecilia Thundal.

Det är ännu inte bestämt huruvida skolan kommer att fortsätta hålla stängt på måndag eller inte.

– Vi har lite tur i oturen att det är studiedag på tisdag och nationaldagen på onsdag, men hur vi gör på måndag har vi ännu inte beslutat om.

ANNONS