Rån mot apotek — hotade med hammare

Ett rån mot ett apotek i Kortedala har inträffat på lördagsförmiddagen.
– Personen ska ha hotat personalen med en hammare och ett pistolliknande föremål, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid klockan 12.10 på lördagen som polisen fick in ett larm om ett väpnat rån vid ett apotek i Kortedala.

En man ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål och en hammare och fått med sig någon form av läkemedel. Mannen ska också ha varit maskerad med en rånarluva.

– Han ska ha gått bakom kassan och roffat åt sig, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Ska ha flytt på cykel

När polisen kom till platsen har den misstänkta mannen lämnat platsen. Enligt en person som GP har talat med flydde rånaren på cykel.

– Vi skulle gå till apoteket och handla medicin och när vi kom dit höll en person på insidan av butiken upp ett kvitto som hon hade skrivit "rån" på. När vi stod där utanför ringde en person polisen och en äldre dam och herre berättade att de såg hur rånaren hade lämnat platsen på en cykel iklädd en rånarluva, säger personen.

ANNONS

Han berättar att det kort därefter anlände flera polisbilar – både målade och civila.

– De åkte väl runt och letade efter den här personen, enligt dem som blev vittnen ska han också ha haft något som såg ut som en pistol på sig och en stor bag.

Han berättar fortsatt att det aktuella apoteket nu har satt upp en lapp vid ingången där det står: "Stängt pga incident 23/12".

När rånet ägde rum befann det sig mycket människor vid Kortedala torg där butiken utsattes.

– Det måste finnas mycket folk som kan ha sett det här. När vid stod vi bankomaten var det lång kö och det är väl mycket pengar i rörelse nu under julhandeln, säger personen som GP har talat med.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Mejl: webbred@gp.se

Telefon: 031-17 20 10031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

ANNONS