Fyra personer misstänks nu för en grov bilstöld efter att ha gripits av polisen i en stulen bil i Kvillebäcken på Hisingen.
Fyra personer misstänks nu för en grov bilstöld efter att ha gripits av polisen i en stulen bil i Kvillebäcken på Hisingen. Bild: Läsarbild

Polisinsats i Kvillebäcken

Fyra misstänkta biltjuvar har gripits i Kvillebäcken på Hisingen. Polisen larmades först till platsen efter att en inringare sett hur en kvinna for illa i en bil.
– När vi kommer till platsen visar det sig att bilen är stulen, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

ANNONS
|

Larmet från Kvillebäcken ringdes in till polisen klockan 17.21. Flera vittnen uppgav kort efter larmet för GP att flera polisbilar anlände till platsen.

Till en början åkte polisen till platsen med anledning av att en inringare upplevde det som att en kvinna for illa i en bil.

När polisen anlände säkrades till en början två män och två kvinnor vid platsen. Efter att de förhörts greps de misstänkta för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen de satt i visade sig vara stulen.

Om något bråk inträffade i bilen är ännu oklart, men i nuläget finns det enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson inga fler brottsmisstankar än själva bilstölden.

ANNONS

De gripna personerna är mellan födda från mitten av 80-talet fram till mitten av 90-talet.

Vad som gör att händelsen rubriceras som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och inte som en vanlig bilstöld hade Peter Adlersson inget svar på vid 18.20-tiden. Han menar att det troligen kan ha att göra med på vilket sätt bilen har stulits på.

ANNONS