Tullverket grep två personer i Biskopsgården under söndagen.
Tullverket grep två personer i Biskopsgården under söndagen. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Polisinsats i Biskopsgården – två personer frihetsberövade

Flera blev vittnen till ett dramatiskt gripande av två personer på Vårväderstorget på söndagen. Insatsen leddes av Tullverket som berättar att de båda gripna, en man och en kvinna, är misstänkta för grova brott.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på söndagen som flera personer blev vittne till hur två personer, en kvinna och en man, i närheten av Vårväderstorget. Insatsen leddes av Tullverket som hade civilklädd personal på plats.

– Vi har samma befogenheter som polisen, men folk är inte lika vana vid att se vår civilklädda personal gripa personer som man är vid att se uniformerad polis, säger Jesper Liedholm, pressekreterare på Tullverket.

Gripandet beskrivs som dramatiskt av vittnen från platsen som också ska ha sett hur de frihetsberövade bakbundits, uppgifter som inte bekräftas av Tullverket.

– De ska ha belagts med handfängsel i samband med gripandet, säger Liedholm.

ANNONS

Även polisen kallades till platsen för att hjälpa till med transporten av de gripna, som anhölls senare under söndagen. De misstänks för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. I övrigt är informationen knapphändig i ärendet. Förundersökning pågår och framåt onsdag väntas åklagare fatta beslut om de båda anhållna ska begäras häktade eller ej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS