Pojke förd till sjukhus – påkörd av buss

På en parkering i Landvetter har en ung pojke blivit påkörd av en buss. Pojken fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet till SOS kom strax efter 9.30. Av okänd anledning har en pojke blivit påkörd av en buss i Landvetter.

– En person har förts med ambulans till sjukhus, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisens uppgifter ska det vara en pojke i fyraårsåldern som blivit påkörd.

– Han ska inte vara överkörd men har träffats av bussens chassi. Ambulansen kör pojken till sjukhus och han ska sitta i mammas knä på väg dit, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Olyckan ska ha skett på Flygplatsvägen, vid Landvetter parkeringsservice – i närheten av Landvetter flygplats . Väg 541 mellan Dansered och Bjällås var under räddningsarbetet avstängd i båda riktningar.

ANNONS

Enligt ett vittne på plats blev pojken påbackad av bussen. Bussen ska ha varit den typen som kör mellan flygplatsparkeringen och själva flygplatsen.

Vid 10.45 skriver polisen på sin hemsida att pojken hamnat under bussen och mellan hjulen vilket innebar att han klarat sig med lättare skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS