Oklart var oljeutsläppet startade

Det är fortfarande oklart vad som orsakat det oljeutsläpp som upptäcktes under söndagen utanför Vinga. Sanering pågår fortfarande och hittills har kustbevakningen tagit upp 100 liter olja.
– Vi fortsätter sökandet efter olja under dagen med både fartyg och flygplan, säger räddningsledare Fredrik Tyrén, i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

En privatperson larmade under söndagen Kustbevakningen efter att denne upptäckt oljeklumpar utanför Vinga i Göteborgs skärgård.

Var oljan kommer ifrån är i nuläget oklart. Oljans spridning har medfört svårigheter för Kustbevakningen när det gäller att fastslå storleken på utsläppet.

– Trafiken i det här området är väldigt intensiv och vi kan inte härleda oljan till något specifikt fartyg i nuläget, säger ledningscentralsbefäl Ragnhild Bussqvist, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Oljeutsläpp i Göteborgs skärgård

Hittills har 100 liter olja plockats upp. Klumparna som nu finns kvar i vattnet är av mindre storlek kan därför inte plockas upp av Kustbevakningens fartyg.

ANNONS

De drabbade områden har kartlagts med hjälp av både fartyg och flygplan och sökandet efter olja fortsätter. Enligt Kustbevakningen har oljan nu nått till Flata brunskär, Trinda brunskär och Känsö.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS