Helene Odenjung (L), kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige.
Helene Odenjung (L), kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige.

Odenjung (L) stänger dörren för Västlänkskompromiss

Eva Flyborg (L) gick på tvärs med partilinjen när hon föreslog en kompromiss om Västlänken. Helene Odenjung (L), kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige, är kritisk till utspelet.
– Det är olyckligt att hon antyder att det skulle gå att riva upp det här, säger hon.

ANNONS
|

Eva Flyborgs utspel om att slopa Haga station från Västlänksbygget kom helt oväntat för Liberalernas främsta företrädare i Göteborg, kommunalrådet Helene Odenjung.

– Jag måste säga att jag är väldigt förvånad. Det här är inget som hon har lyft fram på de möten där vi tagit fram vårat valmanifest och vilka frågor vi driver, säger hon.

"Det är olyckligt"

Helene Odenjung påpekar att Eva Flyborg som före detta riksdagsledamot var med och röstade ja till västlänken i riksdagen för åtta år sedan.

– Det är olyckligt att hon antyder att det här går att riva upp, det är inget beslut för fullmäktige utan en statlig fråga. Och skulle man gå vidare med det här så skulle tunneln redan vara färdigbyggd innan ett sådant förslag var klart, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:L-politiker vill kompromissa om Västlänken

"Inget mandat att förhandla alls"

Företrädare för partiet har ofta försvarat Västlänken i fullmäktigedebatter och just Haga station lyfts särskilt fram i positiva ordalag i en av partiets kampanjfilmer inför valet.

Hur påverkar det ert förtroende när en företrädare går ut och föreslår detta?

– Vi har inte ändrat oss i frågan, utan vi står bakom det här. Detta är investeringar som borde gjorts för länge sedan, dessutom är det för sent att häva avtalet, säger Helene Odenjung.

Eva Flyborg säger att Demokraterna och Socialdemokraterna är tänkbara samarbetspartners efter valet, hur ser du på det?

– Hon säger att hon kan förhandla med alla, men hon har inget mandat att förhandla alls. Vi har varit tydliga med att 24 år av S-styre räcker.

Har partiet pratat med henne?

– Det vet jag inte, jag har haft fullt upp med annat idag. Hon har inte sökt mig i alla fall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS