Hanna Friberg, distriktsordförande för MUF Göteborg, är kritisk mot avgångskraven som haglat i medierna.
Hanna Friberg, distriktsordförande för MUF Göteborg, är kritisk mot avgångskraven som haglat i medierna. Bild: Oliver Lindkvist

MUF-ordföranden kritisk mot avgångskraven på Ransgård

Hanna Friberg, distriktsordförande för MUF Göteborg, är kritisk till hur bland annat flera tunga M-föreningar krävt Jonas Ransgård avgång i medier.
– Just nu känns det som att MUF är de enda vuxna i rummet, säger hon.

ANNONS
|

Under måndagen har avgångskraven mot Jonas Ransgård haglat in från flera stora M-föreningar i Göteborg.

Under natten mot måndagen stod det klart att partiet fått 14,5 procent i kommunvalet, en historiskt låg nivå. I samma veva uttalade sig moderata kommunalrådet Hampus Magnusson om att Ransgårds framtid nu ska utvärderas

Hanna Friberg, distriktsordförande för MUF Göteborg, är kritisk mot hanteringen av situationen.

– Vi behöver fokusera på rätt saker och låta de interna processerna ske internt. Just nu känns det som att MUF är de enda vuxna i rummet, säger hon.

LÄS MER:Efter katastrofvalet – krav på Ransgårds avgång

"Inte på det här sättet och inte nu"

Inom tre veckor ska den moderata fullmäktigegruppen ha möte där det beslutas om vem som ska fortsätta som gruppledare i församlingen.

ANNONS

Hanna Friberg menar att det är uppenbart att situationen måste hanteras, men att utspel i medierna inte är rätt väg att gå.

– Det är självklart att vi behöver se över vårt lag, men inte på det här sättet och inte nu. Utan något som vi ska ta i eftervalsanalyserna, säger hon.

Vad är det som behöver ses över?

– Det finns flera punkter, men det är något som jag tar med mig till eftervalsprocesserna. Jag kommenterar hellre andra frågor nu.

LÄS MER:Magnusson (M): Ransgårds framtid ska utvärderas

"Undergräver förtroendet"

Även Socialdemokraterna har gjort ett historiskt dåligt val i Göteborg.

Enligt Hanna Friberg har flera partiföreträdare gjort en ordentlig felprioritering när de har valt att fokusera på interna intressen snarare än att få till ett maktskifte.

– Jag tycker att det här undergräver förtroendet efter ett val. Nu har vi möjligheten att bryta ett 24 år långt S-styre, då borde vår största uppgift vara att fokusera på det. Det är oerhört oansvarigt när företrädare inte väljer att lägga all kraft på att bryta S-styret dagen efter valet, särskilt när man faktiskt har chans att göra det, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS