Misstänkt mordförsök i Bergsjön

En man i 45-årsåldern anträffades under lördagseftermiddagen knivskuren med flera stick i närheten av Komettorget i Bergsjön. Ett stort polispådrag deltar nu i jakten på en misstänkt gärningsman.
– Vi är ganska säkra på att vi kommer att gripa gärningsmannen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polisen larmades till platsen klockan 17.00 på lördagseftermiddagen. På en gata i området anträffades en blödande man i 45-årsåldern.

– Han är knivskuren med flera stick och det är rubricerat som försök till mord. Mannen är avförd i ambulans. Jag har inga exakta detaljer om skadeläget, men han har allvarliga knivskador, säger Morten Gunneng.

Polisen spärrade under eftermiddagen av ett stort område runt platsen där mannen hittades och en omfattande polisinsats inleddes i jakten på en misstänkt gärningsman.

– Vi har åtta patruller som är ute och letar, varav två hundpatruller. Helikoptern har också varit där och gjort en överflygning. Vi har ganska bra uppgifter att jobba med och är ganska säkra på att vi kommer att gripa gärningsmannen, frågan är bara när, berättade Morten Gunneng under inledningen av polisinsatsen.

ANNONS

"Hans läge är stabilt"

Vid 18-tiden var det för polisen oklart var det misstänkta mordförsöket inträffade.

– Han anträffades utomhus, men vi är i nuläget inte helt säkra på var det här har skett och håller på med inhämtning av uppgifter och håller vittnesförhör, berättade Morten Gunneng.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset presstjänst har mannen inte drabbats av några livshotande skador.

– Hans läge är stabilt, säger Matilda Melin vid pressjouren.

Vid 19-tiden var fortfarande ingen gripen för händelsen. Motivet till knivattacken var då fortsatt inte utrett. Enligt polisens uppgifter ska något form av bråk ha lett till det grova våldet.

– Det handlar inte om något större bråk, utan det ska i huvudsak vara två personer inblandade.

Sökandet efter gärningsmannen pågick vid 19-tiden fortfarande för fullt.

– Vi gör allt som vi kan göra på plats och kommer nog att vara kvar en bra stund till, säger Morten Gunneng.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Epost: webbred@gp.se

Telefon: 031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

ANNONS