Misstänkt mord: Hittades i källare i Kortedala insvept i emballage

En yngre man hittades häromdagen död i en källare i norra Kortedala. Kroppen var insvept i någon typ av emballage. Polisen utreder nu händelsen som ett misstänkt mord.

ANNONS
|

Erik Nord, polischef i Storgöteborg, bekräftade under lördagseftermiddagen att ett arbete pågår i ärendet:

- Det är riktigt att vi i torsdags anträffade en avliden man i ett allmänt utrymme i de nordöstra delarna av stan. Omständigheterna är sådana att vi inte kan utesluta brott, förklarar Nord.

Ännu inte identifierad

Den döde är ännu inte identifierad. Ingen har heller rapporterat någon, med aktuellt utseende, såsom saknad. - Vi har folk som jobbar med detta under hela helgen. Och den rättsmedicinska undersökningen blir förstås viktig i det här fallet, säger Erik Nord.

Mannen bedöms vara i 20-25-årsåldern.

Matta, filt eller lakan

Enligt vad GP erfar var kroppen, när den påträffades, gömd och draperad i antingen en matta, en filt eller ett lakan. - Det där är inte uppgifter som vi kan kommentera närmare, konstaterar polischefen.

ANNONS

Ytterligare en faktor som tyder på att utomstående handskas med den avlidne är det faktum att det på ovansidan av hans skor fanns släpmärken.

Detta indikerar att dödsfallet möjligen inträffat på annan plats och att kvarlevorna förflyttats till källarutrymmet.

Inte gängrelaterat

Kroppen bär dock inga tydliga tecken av grovt yttre våld. - Vi vill inte spekulera i vad som skett. Vi avvaktar och ser vad olika typer av undersökningar ger, betonar Erik Nord.

Finns det något som kopplar dödsfallet till konflikter i olika gängmiljöer? - Nej, jag vågar nog påstå att vi anser detta vara en helt separat händelse, svarar Nord.

ANNONS