Masskrock orsakade långa köer på E6

Fyra bilar krockade på E6 i Kungälv under torsdagen. Vägen var helt eller delvis avstängd under flera timmar. Händelsen orsakade långa köer i midsommartrafiken.

ANNONS
|

Det var vid 14:30-tiden som larmet kom om flerbilskrocken. Olyckan ska ha inträffat norr om Rollsbomotet.

– Vi har fått att fyra bilar är inblandade i norrgående. Det ska inte vara några personskador. Däremot är trafikläget oklart, sa polisens pressinformatör, Peter Adlersson.

– Ambulansen har kallats till platsen trots att man sagt att ingen skadats eftersom det kan uppstå känningar i rygg och nacke.

Polisen: "Lär bli köer"

Vägen stängdesinitialt av helt,till följd av olyckan. Något som ställde till det för trafikanter på väg till midsommarfirandet.

–Fyra bilar ska vara inblandade och motorvägen är helt avstängd i norrgående riktning. Vi är strax på plats. Det lär bli en del köer, upplystePeter Adlersson.

ANNONS

Räddningstjänsten höll samtliga körfält avstängda fram till klockan 15. Därefter öppnades ett körfält för trafik.

Olycksorsak: Djur på vägen

Vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen var det fortfarande bara ett körfält öppet. Trafiken rullade därför på långsamt i norrgående riktning.

– Man håller på att bärga det sista där nu. Det lär vara klart snart, meddelade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vad var olycksorsaken?

– Den ska ha orsakats av att ett djur kom upp på vägen. Tre av fyra bilar måste bärgas, men det är inga personskador så ingen har förts till sjukhus.

Först vid16:30-tiden på eftermiddagen meddelade polisen att händelsen var avslutad.

– Då var det avklarat. Det är bärgat och klart och det är rent på vägen. Nu ska det flyta på, sa Peter Adlersson.

ANNONS