Masskrock i centrala Göteborg

ANNONS
|

– Vi är på väg till platsen, så det är oklart hur olyckan hänt och vilken omfattning den är. Men vi kommer att stänga av minst två filer på platsen, säger Joakim Hallin.

Vägen går vid en stor byggarbetsplats nära den plats där Gasklockan tidigare stod och enligt Joakim Hallin har stora köer bildats på platsen.

– Det är en olycka med fem personbilar och en lastbil inblandade. En brödbil vad jag förstår det som. Det verkar inte vara några allvarliga personskador och alla ska ha tagit sig ut ur bilarna. Men det är en tungt trafikerad väg, så räkna med stor trafikpåverkan.

ANNONS

Larmet om olyckan kom vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen. Enligt räddningstjänstens prognos kommer två filer av tre att vara avstängda tills klockan 16.

Trafiken börjar rulla

Vid 16-tiden meddelar räddningstjänsten att att man är klara på platsen.

– Vi har lämnat platsen, men jag ser att Vägverket är kvar tillsammans med polisen. Någon fil är troligen fortfarande avspärrad för alla fordon som ska bärgas, men trafiken ser ut att börja flyta,säger Joakim Hallin.

Enligt Trafikverket väntas en fil fortsätta vara avstängd åtminstone tills klockan 16.30.

– Nu är insatseni stort sett uppklarad. Trafikverkets assistensbil står kvar på platsen, men polisen har lämnat och bilarna är borta så snart är det full framkomlighet igen, säger Dennis Olsson på Räddningstjänsten Storgöteborgs larm- och ledningscentral.

Hur omfattande var den i slutändan?

– Det var inga personskador, bara plåtskador på bilarna, men eftersom det var fem bilar och en lastbil inblandad så tog det ett tag att lösa upp situationen.

ANNONS