Man skjuten till döds i Kungsladugård

En skadad man i 25-årsåldern hittades av en vän på söndagen i Kungsladugård. Han fördes svårt skottskadad till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. – Den skadade mannen satt på trottoaren utanför huset innan ambulansen hämtade honom, säger ett vittne till GP. Tre män och en kvinna anhölls vid 21-tiden, misstänkta för medhjälp till mord.

ANNONS

Det var mitt på söndagen, klockan var strax efter 12, som polis fick larmet från bostadsområdet i västra Göteborg. Där hade en man i 25-årsåldernhittats utanför ett av husenav en person som påstod sig vara envän, enligt uppgift till polisen.

Den skadade mannenkördes till Sahlgrenska sjukhuset medambulans. Hans liv gick inte att rädda, det meddelar polisen vid 19.20 på kvällen. Brottsrubriceringen har därmed ändrats från mordförsök till mord. Mannens anhöriga är underrättade.

– Vi vet inte ännu om mannen har blivit skjuten inomhus eller inte, det tittar tekniker på, säger jourkommissarie Jan-Erik Lundberg till Göteborgs-Posten vid 19.20-tiden.

– Vi tror att han har blivit skjuten strax innan larmet kom, det är ju det rimliga, men vi har ännu inte kunnat fastställa det. Vi håller nu på att höra fyra personer som misstänks för inblandning.

ANNONS

Polisen spärrade av ett större område kring den misstänkta brottsplatsenstrax efter att larmet kom, "hela kvarteret" som ett vittne beskrev det.

– Det är säkert 15-20 poliser här, säger vittnet.

GP:s utsändakunde kort därefter räkna tillnio polisbilar, inklusive teknikers fordon, på den misstänkta brottsplatsen.Det var dessutom åtminstone en hundpatrull på plats.

– Poliserna står och vaktar avspärrningarna och teknikerna syns inte till. Med största sannolikhet har den skottskadade mannen skjutits inomhus, säger GP:s utsända Anna Svanberg.

Vid 13.15-tiden fördes en manut ur ett hus i närheten iförd handfängsel.Något senare hämtades ytterligare en, även hanhandfängslad, påplatsen, enligt GP:s utsända, och ytterligare något senare hämtades en kvinna in.

En lägenhet i området har spärradesav, och bevakades av polis. En person som befunnit sig i samma fastighet under natten,säger till Göteborgs-Posten att denne hört skrik och bråk från lägenheten tidigt imorse, vid 06.

Polisens insatsstyrka har också varit på platsen.

– De gick in i en lägenhet och hämtade flera personer, säger ett vittne till GP.

Ett annat vittne berättar att den skadade mannen satt på trottoaren utanför huset innan ambulansen hämtade honom.

– Två män stod bredvid, säger vittnet till GP.

Vid 15.45 kunde polisen meddela att fyra personer hämtats in till förhör.

ANNONS

Vid 21-tiden på söndagskvällen anhölls dessa fyra personer av jouråklagaren. Alla fyra är misstänkta för medhjälp till mord.

– Tre män är anhållna som sannolikt misstänkta för medhjälp till mord, vilket är den gravare graden av misstanke. Kvinnan är anhållen som skäligen misstänkt, säger Karin Rosander, informationssekreterare på åklagarmyndigheten, till GP.

Hon har inga ytterligare uppgifter om de fyra anhållna, till exempel deras åldrar eller eventuella samröre med den döde mannen.

– Jouråklagaren hälsar att ärendet ännu så länge är väldigt rörigt, med många uppgifter i omlopp, säger Karin Rosander.

ANNONS