Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man ryckte pengar från äldre kvinna

En äldre kvinna befann sig tidigare i dag med en väninna i Brunnsparken i centrala Göteborg. Där blev hon bestulen på en summa pengar som hon precis tagit ut när en man ryckte dem från henne.

ANNONS
|

Den drabbade kvinnan är i 80-årsåldern och befann sig i Brunnsparken tillsammans med en väninna. Där gick de båda till en bankomat för att ta ut pengar.

Då ska plötsligt en okänd man ha dykt upp och ryckt åt sig pengarna. Han ska sedan ha sprungit från platsen.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att den äldre kvinnan blivit fysiskt skadad vid brottet, men hon uppges vara chockad.

Polisen: Troligen ingen engångsföreteelse

– Hon är ju i 80-årsåldern så det påverkar såklart en äldre person när det händer en sådan här sak. Det kan ju bli ganska obehagligt, så naturligtvis är hon chockad. Det skulle alla vara i det läget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Polisen befinner sig vid 14.30-tiden på måndagen i Brunnsparken för att undersöka om det finns något man kan använda i utredningen.

– Vi tror inte att det är en engångsföreteelse. Det är ganska troligt att det börjar etablera sig olika personer i närheten av köpcentrum vid den här tiden innan julhandeln, säger Stefan Gustafsson.

Ingen person har gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS