Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man knivskuren vid spårvagnshållplats

En man i 35-årsåldern blev på måndagen knivskuren vid en spårvagnshållplats i nordöstra Göteborg. Polisen har under kvällen sökt efter en person som flydde från platsen genom att hoppa på en vagn.
– Han ska ha blivit knivskuren i hand, ben och huvud, men ska inte ha några livshotande skador, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

Efter attacken, som ägde rum strax innan klockan 18, ska den misstänkte ha flytt från platsen genom att hoppa på en spårvagn in mot stan.

– Vi söker efter den misstänkte med helikopter samt flera patruller, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson initialt.

Mannen ska ha blivit knivskuren i hand, ben och huvud. Ambulans är på plats.

– Men han ska inte ha några livshotande skador.

Upprinnelsen till händelsen är enligt polisen ännu okänd. Tommy Nyman, presstalesman hos polisen, vill inte uttala sig om i fall offret är ett bekant namn hos polisen.

– I det här fallet är det ett offer för ett knivdåd, berättade Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i Region väst.

ANNONS

Så du vill varken bekräfta eller dementera att detta är en person ni känner till sedan tidigare?

– Nej.

Ännu ingen gripen

Däremot bekräftar polisens presstalesman att offret är en man i 35-årsåldern.

En förundersökning om försök till mord har inletts och brottsplatsen är avspärrad. Offret har förts till Sahlgrenska sjukhuset.

– Vi söker för fullt med helikopter och har hört vittnen på platsen. Vi har flera spår som vi jobbar efter i nuläget, sa Tommy Nyman.

Vid 19-tiden fortsatte sökandet efter gärningsmannen, som alltså ska ha flytt brottsplatsen på en spårvagn.

– Vi har patruller vid brottsplatsen, på sjukhuset, samt patruller som tittar i aktuella spårvagnar.

På tisdagsförmiddagen var ännu ingen gripen.

– Vi tror oss veta vem gärningsmannen är men vi har inte fått tag på honom ännu. Han är anhållen i sin frånvaro, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, vid elvatiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS