Man knivhotad och rånad vid Järntorget

Tre män rånade, knivhotade och misshandlade en yngre man vid Järntorget under natten till tisdagen. Ytterligare en man blev också misshandlad och hotad vid tillfället. De misstänkta gärningsmännen är inte gripna.

ANNONS
|

Vid 00.30-tiden på måndagskvällen larmades polisen till Järntorget i centrala Göteborg. Tre män hade rånat och misshandlat en yngre man och dennes kompis.

– Det är en kille som blir rånad på diverse tillhörigheter. I samband med det blir en kompis nedslagen av tre gärningsmän. De blir båda slagna och knivhotade, männen påstod sig ha vapen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Mannen som blev rånad ska bland annat ha blivit av med en väska, en jacka och hörlurar.

Enligt Gunneng ska ingen av männen ha behövt söka vård, vad man nu vet.

ANNONS

Misstänkta män i Haga

I anslutning till händelsen larmade en annan person polisen, enligt Morten Gunneng. Det var ett vittne som hade noterat tre personer i Haga som betedde sig misstänkt.

– Personerna hade muddrat en jacka på innehåll och vittnet var orolig för att någon hade råkat illa ut. Vi ser ett samband i signalementen, de stämde med gärningsmännen på Järntorget, säger Morten Gunneng.

Enligt Gunneng hade mannen som blev rånad på Järntorget blivit av med bland annat en jacka.

När polisen anlände till platsen var de misstänkta gärningsmännen inte där.

– Vi tror att de hann splittra sig innan vi han fram, säger Morten Gunneng.

Ingen är gripen för händelsen än.

– Vi kommer att gå vidare med detta. Vi har bra signalement och vittnesuppgifter, säger Morten Gunneng.

Polisen har gjort en anmälan om personrån.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS