Ett flertal olyckor har inträffat under måndagsmorgonen. Vid E6 i höjd med Kvarndammen körde en bil av vägen och hamnade på taket.
Ett flertal olyckor har inträffat under måndagsmorgonen. Vid E6 i höjd med Kvarndammen körde en bil av vägen och hamnade på taket. Bild: Linus Olsson

Många trafikolyckor under måndagsmorgonen

Ett stort antal trafikolyckor inträffade under måndagsmorgonens ruskväder – både i Göteborg och i övriga länet. Nu varnar Foreca för att det kan bli halt senare under dagen.
– Det är fortsatt stor risk för olyckor i eftermiddag och i kväll, säger meteorologen Christoffer Hallgren.

ANNONS
|

Räddningstjänsten hade haft fullt upp under måndagsmorgonen. Flera trafikolyckor inträffade – däribland två på E6.

På motorvägen, i höjd med Kvarndammen vid Kungälv, kom ett larm om en singelolycka kvart i sju. En bil hade kört av vägen i södergående riktning och hamnat på taket. Hela E6 var avstängd ett tag, men rapporterades åter vara öppen vid halv åtta.

LÄS ÄVEN: "Uppemot en decimeter snö inåt landet"

Längre söderut på E6, i höjd med Åbromotet i Mölndal, kom ett larm strax efter klockan sju. En skåpbil hade då kört av motorvägen och även den hamnat på taket. Framkomligheten på två körfält ska ha varit påverkad, men strax innan klockan åtta rapporteras åter om full framkomlighet.

ANNONS

– Vi har en del trafikolyckor i morgontrafiken, mest runt Borås, Landvetter och Alingsås. Det är lite mer än normalt. Det märks att vädret påverkar, säger Claes Hedberg, trafikledare på Trafikverket.

Har du några tips för dem som ska ut och köra?

– Sänk hastigheten, håll avstånd och anpassa körningen efter rådande väglag. Det är vinterväglag – då ska man ta tid på sig, säger han.

Enligt Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca, finns det risk för fler olyckor även i eftermiddagsrusningen.

– Det är risk att slasket fryser på vägarna senare under dagen. Då blir det halt. Det är fortsatt stor risk för olyckor i eftermiddag och i kväll, säger han.

"Iaktta största varsamhet"

På väg 574 vid Kode ska en lastbil ha kört i diket. Även det strax efter klockan nio. Något som orsakade totalstopp i trafiken under en knapp timme.

– Det var en singelolycka. En lastbil hade sladdat runt och vält ner i diket. Föraren klarade sig bra. Och det var inget farligt i lasten, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare på Bohus räddningstjänstförbund som varnar för väglaget:

– Det är väldigt dimmigt och halt. Om man måste ut och köra ska man iaktta största varsamhet, säger han.

ANNONS

Trafikolyckor har rapporterats från stora delar av länet. Strax innan klockan sju ska två personbilar ha frontalkrockat på Marstrandsvägen utanför Kungälv, vilket föranledde att vägen stängdes under en period.

Vid riksväg 40 i höjd med Landvetter flygplats ska en bil ha kört av vägen och orsakat tillfälligt stopp i trafiken i riktning mot Göteborg.

Under morgonen ska flera fordon även ha varit inblandade i en olycka vid resecentrum i Borås – dock utan personskador. Det har också kommit in larm om mindre allvarliga olyckor från bland annat Lerum, Lilla Edet, Alingsås, Hindås, Töllsjö och Falköping.

ANNONS