Larm om explosion i Majorna

Strax innan klockan fyra på måndagsmorgonen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress i Majorna på grund av en misstänkt explosion.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS vid 03.53, efter att flera personer ringt in om att de hört något som exploderat i trapphuset.

– Vi fick in ett larm om att något hade smällt på den här adressen, och vi kan konstatera att det är något som har exploderat, men exakt vad vet vi inte, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Räddningstjänsten åkte med flera styrkor och ytterligare insatsledare.

– Något har detonerat i trapphuset, men det har inte orsakat någon brand, säger Lars Larsson.

Är det några skador i trapphuset som vittnar om att något smällt?

ANNONS

– Ja, det är påverkan på dörrarna av den här detonationen.

LÄS MER:"Min familj och jag är under hot"

Personer sprang från platsen

Räddningstjänsten lämnades platsen vid klockan fem på måndagsmorgonen och polisen fortsätter att arbeta på platsen med att ta vittnesuppgifter och spärra av platsen för teknisk undersökning.

– Det är påverkan på en dörr vad vi vet nu, sedan får vi se vad teknikerna säger, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt en av inringarna ska man ha sett två personer springa från platsen i anslutning till explosionen, men ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.

Vid 06.30 var polisen fortfarande på plats och arbetade med den tekniska undersökningen och har utrymt totalt fem lägenheter i bostadshuset.

– Vi kommer nog vara kvar där hela förmiddagen, säger Hans Lippens.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i den misstänkta explosionen.

De personer som fått lämna sina lägenheter har själva ordnat med tillfälligt boende, och beslut kommer att fattas under dagen om när de får återvända till sina lägenheter.

Den misstänkta explosionen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Andra explosionen på en vecka

Måndagens explosion är den andra på mindre än en vecka i Göteborgsområdet.

I onsdags skedde en explosion i ett lägenhetshus i Linné.

ANNONS

Då ska det ha handlat om en kraftigare smällare som orsakat att flera glasrutor krossades. Om förra veckans explosion har något med nattens händelse att göra är för tidigt att säga, enligt polisen.

LÄS MER:Explosion i lägenhetshus i Göteborg

– Vi kan inte se någon koppling med det som hände i Linné i nuläget, men det är för tidigt att säga säkert. Det får vi se efter att teknikerna är klara, säger Hans Lippens.

Strax efter lunch var polisens tekniker färdiga med den tekniska undersökningen och de boende som evakuerats kunde återvända till sina lägenheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS