Långa köer efter flerbilskrock

Strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen kolliderade fyra bilar i Lundbytunneln. Olyckan har orsakat långa köer i morgontrafiken i riktning mot Eriksberg och Backaplan.

ANNONS
|

Det är rejäla köer i morgontrafiken på onsdagen. Detta sedan fyra bilar av okänd anledning kolliderat i Lundbytunneln.

– Det har varit en flerbilskrock i Lundbytunneln i riktning mot Eriksberg och Backaplan. Det har varit avstängt, men nu är det precis bärgat och klart, säger Calle Karlsson på Trafikledningscentralen Väst vid 08.40.

Dock har bärgningsarbetet inneburit att det blivit långa köer som kan komma att bestå under morgonen.

Det är oklart om några personer har skadats i flerbilskollisionen men det ska handla om en lindrigare kökrock, enligt räddningstjänsten.

Även kollektivtrafiken påverkades av köbildningen.

– Det blir några få turer som påverkas. Ofta blir de så sena att de inte hinner med nästa tur, och då blir det en dominoeffekt. Då är det en ganska enkel lösning att ställa in en tur så att en ny buss kan starta i tid från andra änden, säger Brian Hansen, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS

På Marklandsgatan mellan Högsboleden och Flatåsmotet ska träd ha fallit ner över delar av körbanan. Personal ska ha åtgärdat detta vid niotiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS