En man har misshandlats till döds i Kallhäll i Järfälla. Arkivbild.
En man har misshandlats till döds i Kallhäll i Järfälla. Arkivbild.

Kvinna utsatt för rånförsök - polisjakt i Göteborg

Tre män ska ha försökt råna en kvinna i Masthugget i Göteborg. Hon ska ha blivit fasthållen men gärningsmännen sprang iväg när ett vittne ropade på hjälp. Polisen söker nu efter männen som även tros ha misshandlat en man i området.

ANNONS
|

Rånförsöket ska ha ägt rum strax efter klockan nio på fredagskvällen. Kvinnan ska ha arbetat på en restaurang och blev fasthållen av männen medan de genomsökte hennes jackfickor.

– De här killarna ska ha varit väldigt aktiva, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vittne skrek

Ett vittne bevittnade händelsen och ropade på hjälp. Då ska de tre männen ha flytt platsen, som är belägen i Masthugget, och gett sig av i riktining mot Järntorget. Polisen söker nu efter männen i området.

– Det här ska bara vara en bråkdel av vad de har gjort, säger Stefan Gustafsson.

Bråk och misshandel

En person har också misshandlats i området. En ordningsvakt tillkallar polisen för att tre män ska bråka utanför krogen vakten befinner sig. Den misshandlade mannen ska ha hittats i närheten av krogen. Polisen misstänker att det är samma personer som ligger bakom den misshandeln.

ANNONS

– Det finns mycket som pekar på att händelserna är relaterade, säger Stefan Gustafsson.

Den rånade kvinnan ska ha klarat sig utan några personskador. Det är oklart hur skadeläget för den misshandlade mannen är. När polisen kom fram till krogen hade de tre männen lämnat platsen.

– Det rör sig helt klart om samma gärningsmän. De utmärker sig själva och vi får in mer och mer information om dem, säger Stefan Gustafsson.

När GP talade med polisen på lördagsmorgonen var ingen ännu gripen för händelserna.

Vet du mer? Är du på plats?

Mejla GP påwebbred@gp.seeller använd mejllänken härintill.

Mms:a eller sms:a till nummer: 72010 Tipstelefonen: 031-17 20 10

ANNONS