Kranbil har kört ner spårvagnsledning på Avenyn

En kranbil körde ner en elledning på Avenyn under torsdagen och platsen spärrades av under räddningsarbetet. Spårvagnstrafiken stoppades i över en timme då strömmen försvann.
– Det klassas som arbetsplatsolycka, säger Hans Lippens vid polisen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 15 larmades polis till Avenyn för att biträda Västtrafik och räddningstjänst i arbetet.

– Vi hjälper dem och håller undan människor till att kabeln är säkrad och inte är strömförande. De spärrar av platsen där ledningen är, sa Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var i närheten av Valand som olyckan inträffade.

– Det är en kranbil som på något vis kört ner ledningar, det rör sig förmodligen om gatubelysning, men det är ledningar kors och tvärs som har ramlat ner, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Kollision mellan spårvagn och buss

Platsen har spärrades av för att inga människor ska skadas.

ANNONS

– Vi har stängt av för att förhindra att någon ska gå in i ledningarna eller att någon ska få en lednings på sig, säger Lotta Molander.

Störningar i spårvagnstrafiken

Inledningsvis meddelade Västtrafiks störningsjour att det var helt stopp i spårvagnstrafiken i båda riktningarna.

Det ringlade långa köer över Götaälvsbron efter olyckorna.
Det ringlade långa köer över Götaälvsbron efter olyckorna. Bild: Björn Olsson

– Vi har ingen aning om när detta är avhjälpt. Vi har ännu inte fått någon prognos. Alla linjer som kör via Avenyn läggs om. Även bussarna är påverkade av detta, sa Jonathan Nord Ekfeldt.

Strax innan klockan 17 meddelade Västtrafik att linje 2,3,7 och 10 åter rullade längs Avenyn. Men linje 4 och 5 var fortfarande inställda.

– Det är för att de har satt på strömmen in mot Vasa, men ut mot Berzeliigatan är det fortfarande problem, säger Paula Reyes vid Västtrafiks störningsjour.

"Räkna med förseningar"

Busslinje 19 och 50 kör sin ordinarie väg igen. Men busslinje 18,52 och 55 kör inte mellan Götaplatsen och Kungsportsplatsen, utan trafiken leds om via andra hållplatser.

Men vid 17-tiden rullade även linje 4 och 5 ingen.

– Man börjar släppa på, men man får räkna med förseningar tyvärr, säger Paula Reyes.

Enligt polisen klassas det som en arbetsplatsolycka. Det visade sig senare att en elledning till gatubelysning rivits ned av kranen och hamnat ovanpå spårvagnarnas kontaktledning.

ANNONS

– Då fick man stänga av strömmen. Vid 17 var alla avspärrningar hävda, säger Hans Lippens.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS