Jonathan Edwjin, sedan ett år affärsbiträde på Ica Supermarket i Majorna, som löste problemet för kvinnan som glömt sin plånbok hemma, stormar fram och gör storsuccé i sociala medier.
Jonathan Edwjin, sedan ett år affärsbiträde på Ica Supermarket i Majorna, som löste problemet för kvinnan som glömt sin plånbok hemma, stormar fram och gör storsuccé i sociala medier.

Jonathan gör succé på Facebook

ANNONS
|

Berättelsen om hur Jonathan Edwjin, sedan ett år affärsbiträde på Ica Supermarket i Majorna, löste problemet för kvinnan som glömt sin plånbok hemma, stormar fram och gör storsuccé i sociala medier.

Den artikeln GP på fredagen publicerade på gp.se har hittills visats i långt över 1 miljon människors Facebookflöden. Dessutom har den gillats, kommenterats och delats av över 18 000 personer.

Läs:Betalade dödstrött kunds varor

- Vad roligt, säger han när GP når honom denna lediga lördag.

- Jag har fått mängder av sms från kompisar. "Vad håller du på med?", har de frågat lite skämtsamt. Jag har också fått många vänförfrågningar på Facebook.

ANNONS

- Och nu kommer detta. Jag blir helt skakig i kroppen. Det känns nästan overkligt. Det jag gjorde var verkligen ingen stor sak för mig, snarare naturligt. Jag förstår knappt reaktionen, säger Jonathan Edwjin och fortsätter:

- Men det är roligt. Det är extra roligt när det är jag som har gjort grejen.

Flera kommentarer på Facebook visar att det inte var första gången som Jonathan var hjälpsam och hygglig.

"En dag levererade han bröd till mina grannar som fått mögligt bröd med sig från affären. Då tog han cykeln upp till vår gata för att underlätta för den sjuka familjen."

Och det fortsätter:

"Ditt humör och din omtanke om kunderna sviker aldrig! Har sagt det till dig. Blir glad av din entusiasm"

"Han är sjukt trevlig vare sig man kommer in på morgonen, eller dagen eller sent på kvällen."

"En eloge till alla oss som är villiga att hjälpa en medmänniska."

"Tack för att det finns sådana ungdomar!!"

"Det är dom "små" sakerna som gör sån enorm skillnad å dagens stressade å hårda samhälle. Tack Jonathan för det du gjorde det sprider glädje till många!"

Enligt Cecilia Lönnehed, ansvarig för sociala medier på GP, är Jonathans berättelse ganska typisk för vad som går hem på de plattformarna.

ANNONS

– Vardagshjältar engagerar, likaså historier med lyckliga slut, säger hon.

Läs även andra virala succér:

Sandras gjorde det många inte vågar

Sveriges äldsta Gulli, 109 år, har röstat

Erik Hilmerssons krönika: "Ska man skratta eller gråta?"

ANNONS