Bild: Arkivbild/TT. (Personerna och krogen på bilden har inget med artikeln att göra)
Bild: Arkivbild/TT. (Personerna och krogen på bilden har inget med artikeln att göra)

Hells Angels supportergrupp i vilt slagsmål på känd krog

Ett stort bråk startade på Rockbaren i Göteborg. Bland annat ska medlemmar ur motorcykelklubben Hells Angels supportergrupp Red & White Crew ha befunnit sig där. Enligt flera vittnesuppgifter blev även flera ur personalen slagna. Polisen bekräftar att ett bråk ägt rum, men är förtegen om händelsen.

ANNONS
|

Polisen larmades till krogen Rockbaren under fredagsnatten efter att ett bråk urartat. Enligt vittnen ska de inblandade i bråket bland annat tillhöra motorcykelklubben Hells Angels supportergrupp Red & White Crew.

–De löpte amok och misshandlade ett flertal personer, varav flera i personalen, uppger en mammaför GP.

Hon var på Rockbaren tillsammans med sin två söner och sin man i ett sällskap på cirka tjugo personer. De befann sig på krogen för att hedra årsdagen för en bortgången vän.

–Vi är bara vanliga gäster, vi har ingenting med gängbildningar eller sådär att göra, säger hon.

Strax efter midnatt åkte hon, hennes man och deras ena son hem från krogen. De hann knappt hem innan de får ett samtal om att hennes andra sonblivit nedslagen.

ANNONS

–Min man och andra son kör tillbaka, för att vi ska ha plats i bilen om det behövs. När de kommer dit är det fullständigt kaos, säger mamman.

Flera piketpatruller på plats

Deras son blöddekraftigt från sitt ena öga och hans flickvän har fått läppen spräckt. Pappan berättar att en kille blivit sparkad i huvudet och att en annan ligger ner och gråter och är panikslagen.

–Det var fem-sex piketer på plats, med fem-sex poliser i varje bil. Men de tar inte upp en enda anmälan, säger han.

Enligt polisen blev tre personer omhändertagna enligt lagen om berusning och fick nyktra till på polisstationen

–De är omhändertagna för fylleri, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Hos polisen hade det på lördagen ännu inte upprättats någon anmälan gällande misshandel, men man bekräftadeatt det varit ett bråk och att några personer medtogs för tillnyktring.

Vi har fått uppgifter om att det ska röra sig om medlemmar i Hells Angels supportergrupp Red & White Crew. Vad kan du säga om det?

–Vi har fått sådana uppgifter, men det är inget vi varken bekräftar eller dementerar. Det vi kan konstatera är att de bråkat och sedan inte varit tillräckligt nyktra för att vara på stan.

Opererad efter kraftig smäll mot öga

GP har under söndagen pratat med flera personer som befann sig på krogen vid händelsen, där samtliga ger bilden av att det rör sig om en större attack.

ANNONS

–Ett tiotalpersoner gick bärsärk och misshandlade både vakter, personal och vanligt folk, säger mamman vars son blev påhoppad.

Sonen ligger nu på sjukhus och har opererat ena ögat för att rädda synen efter en kraftig smäll. Enligt mamman tog inte polisen några vittnesmål, utan bad bara personer flytta på sig.

"Fullständigt kaos"

På plats vid baren efter slagsmålet försökte pappan göra en anmälan för sin son ochlämna sina kontaktuppgifter. Men polisen tar, enligt honom, inte upp någon anmälan.

–Istället säger en polis "nu börjar jag bli jävligt trött på dig, backa eller följ med till stationen", och min man försöker förklara att det hansmin son som ligger där och blöder. Men han får bara höra att han ska backa, säger mamman.

De vet inte varför bråket uppstod eller varför även personalen blev påhoppad.

–En kille hoppade över baren och sa till bartendern att ge dem övervakningsfilmerna. Men det finns ju inga kameror där inne.

Kan förlora synen

För deras son är läget än så länge oklart. Han opererades under fredagen och var nedsövd fram till lördag kväll. Han fick en ny hornhinna transplanterad för ett år sedan, och nu oroar man sig för att han kommer att förlora synen på ena ögat.

Under söndagen fick familjen beskedet om att sonen kommer att behöva minst en operation till, då han i nuläget är helt blind på ögat.

ANNONS

–Regnbågshinnan har slitits väck. I natt opererade de bara för att ögat ska hålla tätt.Synen är bara en bonus om jag får tillbaka. Jag är glad att jag ens lever i efterhand, säger sonen.

Föräldrarna kommer tillsammans med sin son att upprätta en anmälan om misshandel.

–Men nu är man så chockad, man har liksom inte riktigt hämtat sig än, säger hon.

Sparkades i huvudet flera gånger

Ytterligare en person berättar för GP om hur tumult utbröt på krogen.

–De flög på en kille som satt i baren och sedan var det total kalabalik, det slogs överallt. Min kompis och hans tjej fick smällar båda två och blödde. Jag hamnade på marken och blev sparkad i huvudet flera gånger, säger han.

När polisen kom till platsen pratade han med en polis och upprättade en anmälan om misshandel.

–De tog alla mina uppgifter och sa att de skulle återkomma för att komplettera, för att de tagit emot så många vittnesuppgifter och anmälningar, men att en anmälan var påbörjad, säger han.

Polisen: Personer som inte pratar med oss

Hos polisen i Göteborg är det inget nytt fenomen att de larmas till ett pågående bråk - och att ingen sedan vill prata.

–Ingen säger någonting. Folk vill inte prata med polisen överhuvudtaget, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Under slagsmålet på krogen på fredagskvällen ska de tre mest drivande i bråket också ha varit de tre som varit mest berusade och omhändertagits.

–Man gör så gott man kan. Kliver du in som polis får du inte ett ord. Så här måste vi göra vad vi kan, för att det inte ska eskalera igen eller fortsätta, säger Stefan Gustafsson.

Hämndmotiv viktigast

Gustafsson menar att det i samband med bråk liknande fredagens mycket väl kan innehålla två-tre regelrätta misshandlar, inom lagens markering, men att det inte går att gripa personer eller väcka åtal eftersom ingen vill berätta för polisen vad som hänt eller vem som gjorde vad.

–Vårt jobb är att se till att folk delar på sig med de möjligheterna vi har med hjälp av lagstiftningen. Vi kan avvisa från platsen, men det finns ingenting som säger att de inte kommer tillbaka senare. Och i de här kretsarna är hämndmotivet det viktigaste, att göra upp saker själva.

Att omhänderta bråkiga personer för fylleri är effektivt, enligt Gustafsson, men inte tillräckligt.

–Det döljs ju massa misshandelshistorier i fylleri och bråk. Men hade vi inte omhändertagit personen, hade vi kanske haft att göra med dråp eller mord istället.

GPhar sökt Rockbaren för en kommentar.

ANNONS
ANNONS