Regn över Avenyn.
Regn över Avenyn. Bild: Stefan Berg

Håll i hatten – det klassiska Göteborgsvädret håller i sig

Mulet, regn och blåst. Veckan bjuder på klassiskt göteborgskt septemberväder.
– Det ser ganska ostadigt ut kan man säga, med rejäla områden med regn som passerar, säger Per Holmgren, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Under tisdagseftermiddagen fick Göteborg påhälsning av ett intensivt regnoväder.

Fortsättningen av veckan bjuder på fortsatt på ostadigt väder, och göteborgarna kan vänta sig en del blåst, inte minst vid kusten. Temperaturen väntas ligga på runt 12-15 grader.

Onsdagen bjuder på växlande väderlek.

– På morgonen tätnar molnen och det kan dra in något regn som berör Göteborg under morgon och förmiddag. Sedan drar det bort, och det klarnar upp lite. Men kan bli fortsatt blåsigt, säger Per Holmgren, meteorolog på Foreca.

Detta håller i stort i sig även under torsdagen och fredagen, men omväxlande regn, blåst, men även någon solglimt kan möjligtvis kika fram.

ANNONS

Vad kan man vänta sig av helgen?

– Det ser ganska ostadigt ut kan man säga, med rejäla områden med regn som passerar.

Finns det några indikationer på att vädret kan slå in?

– Det finns lite små tecken på att det skulle växa in något högtryck i nästa vecka, men det är bara små, små antydningar.

Göteborgsväder att vänta, med andra ord. Men någon officiell höst är ännu inte att vänta, i alla fall inte ur ett meteorologiskt perspektiv. Då behöver dygnsmedeltemperatur ligger på mellan 0 och 10 grader i fem dygn i sträck.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS