Fyra barn till sjukhus - båtkollision i skärgården

En gummibåt med fyra barn i och en plastbåt krockade vid lunchtid utanför Donsö hamn i Göteborgs skärgård. – Ett av barnen har avförts i ambulanshelikopter till sjukhus, säger Jack Söderberg på SOS Alarm. Barnet som flögs till sjukhus är en flicka i 10-årsåldern som enligt polisen skadade sig av en propeller på en av båtarna.

ANNONS
|

Olyckan inträffade enligtSjö- och flygräddningscentralen (JRCC) vid 12.30-tiden på tisdagen.

– En gummibåt med fyra personer i har krockat med en båt omkring 50 meter utanför Donsöhamn. Vi söker inte efter någon person utan alla ska vara uppe ur vattnet, i övrigt är skadeläget oklart, sägerJohan Beischer, assisterande räddningsledare påSjö- och flygräddningscentralen.

Personerna som färdadesi gummibåten är enligtSjö- och flygräddningscentralen barn. Det är oklart hur många personer som färdadesi den andra båten. Strax innan klockan 13.00 på tisdagen meddeladeJohan Beischer att en person hade förts i helikopter från platsen.

– En person, eventuellt ett barn har avförts i ambulanshelikopter, i övrigt vet jag inget mer om skadeläget, uppgavJohan Beischer.

ANNONS

Barn skadat av propeller

Han berättar att både kustbevakningen, sjöräddningscentralen samt ambulanshelikopter larmadesut till Donsö i Göteborgs södra skärgård. Även en lotsbåt ska ha deltagit i räddningsinsatsen tillsammans med polisen som nu utreder olyckan. Vid 15-tiden inledde polisen en förundersökning gällande vårdslöshet i sjötrafik och man uppger att samtliga inblandade personer kommer att förhöras när det är möjligt.

Jack Söderberg är regional produktionsledare på SOS Alarm. Han uppger att samtliga de fyra barnen som åkte i gummibåten har transporterats till sjukhus.

– Ett barn har avförts i ambulanshelikopter. De andra kommer att transporteras i båt till kahdär ambulans tar över. Jag vet inte något om skadeläget, men lastas en person i ambulans borde det vara relativt allvarligt, uppgavJack Söderberg cirka en halvtimmen efter det första larmet.

Enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg ska personen som flögs med ambulanshelikopter till sjukhus på något sätt ha skadats av en av båtarnas propellrar efter att personentrillat i vattnet.

Flicka i 10-årsåldern skadad

En person som befannsig i hamnen kort efter olyckan vittnarom ett enormt räddningspådrag.

– Det är båtar, helikopter, och mycket räddningspersonal här, men jag såg inte olyckan och vet inte mer om vad som har hänt än dig just nu, uppgavpersonen.

De inblandade båtarna bogserades efter olyckanin till hamn. Vid 14-tiden meddelade en person ute på skärgårdsön att lugnet återgått till Donsö.

ANNONS

– Nu är alla båtar och räddningspersonal borta, jag vet inte hur det gått för de inblandade, säger personen.

Anders Berg vid Sahlgrenska universitetssjukhusetspressjour meddelade vid 16-tiden på tisdagenatt barnet som flögs tillsjukhuset är en flicka i 10-årsåldern. Hennes skadeläge beskrivs som stabilt av sjukvården.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS