Första dödsskjutningen i Göteborg 2017

ANNONS
|

2016 inträffade sex styckenmord i Göteborg. Under torsdagen den 11 maj inträffade det första mordet under 2017 dåen man, troligen i 30-årsåldern, sköts till döds i Lövgärdet i Göteborg.

LÄS OCKSÅ:Man mördad i Göteborg - tre gärningsmän jagas

– Det var 40 stycken skjutningar totalt i Storgöteborg under 2016, sex stycken mord och elva personer skottskadade. Det var framförallt koncentrerat kring de sista fyra månaderna på året, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det senaste mordet i Göteborg inträffade på juldagen 2016. Då sköts en man i 20-årsålderni ryggen i Biskopsgården i Göteborg.

LÄS MER:Man skjuten i ryggen i Göteborg - dog av sina skador

ANNONS

Mannen hittades skjuten i en trappuppgång och fördes till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda. Senare samma kvällkunde en person gripas för inblandning i mordet.

"Ett inslag i den grå vardagen"

Sedan dess har det varit lugnare i Göteborg. Fram tills i dag.

– Att ta till en handling att skada en annan människa, då har man gått över gränsen. Jag hoppas att det finns något gott där ute så att vi poliser, gemensamt med andra aktörer så som skolor och idrottsföreningar, ska hjälpas åt så att vi blir av med elände, säger Christer Fuxborg.

LÄS OCKSÅ:Första dödsskjutningen i Göteborg 2017

Han berättar att han misstänker att många har insett att det blir stränga påföljder efter om man begår en allvarlig våldshandling.

– Folk börjar tröttna på att leva under ständigt hot, men tyvärr är det ett inslag i den grå vardagen, säger han och fortsätter:

– Vi måste värna om framtiden för vår kommande generation och se till att vi har det samhället som alla vill ha.

ANNONS