Försökte krossa ruta till skola – ville bryta sig in

Två killar tonårsåldern försökte krossa en ruta till en skola i Landvetter under tisdagskvällen. Försöket misslyckades och polisen kunde gripa killarna i närområdet. Händelsen rubriceras som inbrottsförsök.

ANNONS
|

Vid 23-tiden på tisdagskvällen larmade ett vittne polisen om att två killar med huvor försökte slå sönder en fönsterruta som går till ett klassrum på en skola i Landvetter.

– Killarna lämnar platsen men kommer sedan tillbaka till samma ruta och håller något som ser ut som en pinne eller ett järnrör i händerna. De försöker slå sönder rutan men lyckas inte komma in, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Händelsen rubriceras som inbrottsförsök.

– Man misstänker att de försökte ta sig in på skolan för att stjäla något, säger Thomas Fuxborg.

Vad killarna ville stjäla är okänt.

ANNONS

Killarna lyckade aldrig att slå sönder rutan och sprang från platsen. Polisen kunde senare gripa killarna i närområdet.

– Man tar upp en anmälan om inbrottsförsök. Man kör hem killarna till respektive förälder där det hålls förhör. Killarna släpps i hemmet, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS