En anhållen efter bilbombsmorden i Torslanda – då Luna, 4, dog

Det har gått två och ett halvt år sedan bilbomben i Torslanda som ledde till att fyra personer dog – däribland den fyraåriga flickan Luna. Nu har en man i 30-årsåldern anhållits misstänkt för de fyra morden.

ANNONS
|

Den 12 juni 2015 exploderade en bil när den befann sig irondellen nära Torslanda brandstation.

Samtliga fyra personer som fanns i fordonet avled. En av de mördade varfyraåriga Luna som varit ute på en fisketur med sin pappa.

Nu har en person anhållits misstänkt för morden. Mario Matekovic, utredare vid polisen, bekräftar för GP att det är en man som sitter anhållen misstänkt för mord på fyra personer. Det vill säga på Luna, hennes pappa och ytterligare två personer.

Lunas mamma har godkänt att GP publicerar namn och bild på flickan.

LÄS MER:Torslandabomben: Misstänkt släppt efter två dygn

Flera anhållna

Sedan brottet har två personer suttit anhållna misstänkta för inblandning men de har sedan släppts. Den nu anhållna personen har inte suttit anhållen i målet tidigare.

ANNONS

Är bevisningen starkare den här gången?

–Jag vill inte gå in på bevisningen i nuläget. I morgon kommer jag att fatta beslut om han ska vara kvar eller inte, sägerkammaråklagare Stina Lundqvist.

Hon berättar att man hållit förhör med den misstänkte mannen i 30-årsåldern både under onsdagen och torsdagen.

– Han nekar till brott.

StinaLundqvist berättar att mannen är känd av polisen sedan tidigare:

– Han ingår i de kriminella nätverk som vi jobbar med, säger hon och fortsätter:

–Vi anser att det är en grupp av personer som ligger bakom den här gärningen och han ingår i den grupperingen.

LÄS MER:Fyraåriga Lunas mördare tros vara död

Flera inblandade

Polisen tror att det är flera personer inblandade bakom morden:

– Vi tror att sex, sju, åtta män eller kanske ännu fler haft roller i det här mordet. Det är många som utgjort olika länkar i kedjan, förklarade kammaråklagare Stina Lundqvist i september i år.

Vilken roll den nu anhållne mannen misstänks ha haft vill Stina Lundqvist inte gå in på.

Den huvudmisstänkta ska dock, enligt uppgifter till GP, vara avliden.

Polisens teori är att attacken var riktad mot en 33-årig man, som haft en ledande roll i gängkonflikten i Biskopsgården. Han tillhörde konstellationen från de norra delarna av stadsdelen.

ANNONS

Fakta: Torslandamorden

Det var den 12 juni 2015 som en bil, i vilken det färdades fyra personer, sprängdes i luften i rondellen nära Torslanda brandstation. Samtliga omkom.

Två av dem var Luna, 4, och hennes pappa.

Övriga två var en utpekad gängledare i 30-årsåldern och en kompis till honom på tillfälligt besök från ett land på Balkanhalvön.

Polis och åklagare har sett dådet som en del i konflikten mellan kriminella grupper i norra respektive södra Biskopsgården. Men med tanke på vilka som polisen tror kan ha varit inblandade, skulle det även kunna innefatta kriminella från andra stadsdelar.

Ytterligare ett barn har mördats i gängkrigen på Hisingen. Åttaåriga Yuusuf dog när någon kastade in en granat i en lägenhet i Biskopsgården, den 22 augusti 2016.

Även i det fallet är den misstänkte gärningsmannen numera avliden.

ANNONS