Centralstationen utrymdes efter brandlarm

På grund av ett automatiskt brandlarm utrymdes Centralstationen i Göteborg under fredagsförmiddagen. Utrymningen hävdes dock bara några minuter senare.

ANNONS
|

Räddningstjänsten fick larmet strax innan lunchtid på fredagen.

– Vi fick precis in ett automatiskt brandlarm och är på väg till platsen med en brandbil. Jag har ingen mer information än så, sa Mattias Kapocs på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Några minuter senare meddelade GP:s reporter på plats att evakueringen var hävd och att personer återigen kunde vistas i lokalen.

– Jag har inte fått några rapporter från platsen än så det verkar lugnt, säger Anders Hellborn på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 12-tiden meddelade man från räddningstjänsten att det rört sig om damm som letat sig in i en rökdetektor.

– Det var någon kompressor som gick igång. Det drog igång en massa damm som åkte rätt upp i en rökdetektor och som utlöste ett larm, berättade Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS