Brand stoppade spårvagnstrafik – skjul övertänt

Flera räddningsenheter har under måndagsmorgonen arbetat med släckning av ett övertänt skjul i Gamlestaden. Spårvagnslinjer förbi området stoppades tillfälligt och polisen spärrade av kring branden.

ANNONS
|

Enligt initiala uppgifter skulle det ha rört sig om en villabrand, men senare under släckningsarbetet kunde man konstatera att det rörde sig om ett övertänt skjul.

– Branden riskerade att sprida sig till terrängen, men det verkar som att vi har förhindrat det, säger Bosse Johansson larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Vad som orsakat branden är okänt. Enligt polisens uppgifter brann det kraftigt i Gamlestaden – i vad man inledningsvis trodde var en bostad.

– Huset ska vara helt övertänt. Vi är på plats där och håller avspärrningar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Totalt arbetade 20 till 25 brandmän på platsen.

ANNONS

Orsakade stopp i spårvagnstrafiken

Strax efter klockan nio meddelade räddningstjänsten att de jobbade på platsen med något förminskad styrka.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden. Enligt räddningstjänsten är det ännu okänt om någon bott i skjulet.

– Det är oklart om det bodde någon där. Vi har sökt igenom delar av den, säger Bosse Johansson.

Räddningstjänsten uppger att de kommer vara kvar på platsen under resten av måndagen för bevakning.

Linjerna 4, 8 och 9 påverkades tillfälligt av branden och det var stopp i drygt en halvtimme i bägge riktningar för spårvagnstrafiken. Även trafiken stängdes av under en period.

Enligt polisen har man sett två personer springa från platsen i samband med släckningsarbetet. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad av polis.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS