Stor räddningsinsats efter brand på hotell i Göteborg

Strax efter klockan 21 på lördagen kom ett automatlarm om en brand på ett hotell på Lindholmen. Sprinklersystemet aktiverades och branden kunde släckas. Inga person uppges vara skadad.
– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 21.16 på lördagskvällen. Ett automatlarm gick igång efter att det börjat brinna i ett rum på ett hotell på Lindholmen. Vid 22-tiden var räddningstjänsten på plats med 11 enheter.

– Vi gör så när det handlar om publika lokaler, då åker vi dit direkt men många enheter, sa Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Sprinklersystemet aktiverades i samband med branden som då släcktes.

– Vi jobbar nu med den vattenspridning som skett till följd av att sprinklersystemet gick igång. Vi jobbar också på att minimera vattenskadorna på de nedre planen som påverkats, sa Bosse Andersson, stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg vid 23-tiden.

ANNONS

Branden spred sig i textilier

Räddningstjänsten fick därefter vädra ut rök och hotellet arbetade för att omplacera de gäster som drabbats.

Under söndagen berättar polisens presstalesperson att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats.

– Det var ett levande ljus som tänts och som sedan spridit sig i textilier i ett rum på åttonde våningen, säger Tommy Nyman och fortsätter:

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger han.

Ingen person kom till skada under branden.

ANNONS