Brand i byggnad intill skola

En brand utbröt i en fristående byggnad intill en skola i nordöstra Göteborg på torsdagskvällen. Strax efter klockan 23 var räddningstjänsten på plats med fyra enheter.

ANNONS
|

Enligt polisen ska det röra sig om en byggnad på omkring 30 gånger 30 meter. Byggnaden, som började brinna vid 22-tiden, ska ligga intill en skola i nordöstra Göteborg.

– Men det ska inte bedrivas någon verksamhet i byggnaden, säger Sara Rosenqvist, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Klockan 23.20 var räddningstjänsten på plats med totalt fyra enheter som bekämpade elden. Det ska enligt dem inte föreligga någon spridningsrisk.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden men polisen har startat en förundersökning gällande misstänkt mordbrand.

– Det kan nog vara så att den var anlagd. Vi får undersöka platsen lite närmare när det svalnat, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS