Det var under måndagen som polisen slog till mot flera adresser i Västra Frölunda.
Det var under måndagen som polisen slog till mot flera adresser i Västra Frölunda. Bild: Robin Aron

Alla släppta efter gryningsräderna i Frölunda

Elva personer hämtades in till förhör i måndags, misstänkta för inblandning i bilbränderna i Göteborg i augusti. Nu har alla släppts på fri fot.
– Några släpptes i måndags, några släpptes igår och några idag, säger åklagaren Mats Ihlbom.

ANNONS
|

Det var under måndagsmorgonen som polisen genomförde en gryningsräd mot flera adresser i Västra Frölunda. Elva personer hämtades in till förhör misstänkta för inblandning i bilbränderna i Göteborg i augusti. Fyra av dem anhölls.

Men under onsdagen hade alla släppts, vilket SVT var först med att rapportera.

– Det var elva som greps i måndags och sju släpptes efter förhör samma dag. Fyra anhölls, tre av dem släpptes igår och en idag, säger Mats Ihlbom, åklagare.

LÄS MER:Här slår polisen till under gryningsräder i Frölunda

Utöver de elva personerna som hämtades i måndags har även en person som häktades förra veckan och släppts. Men personerna är fortsatt misstänkta.

ANNONS

– Inga brottsmisstankar är avskrivna på någon av personerna. Utredningen fortsätter, men vi har inget behov av att ha dem frihetsberövade. Det finns inget som kan försvåra utredningen, säger Mats Ihlbom.

Inga fler misstänkta

Enligt honom finns det i nuläget inga fler personer som är misstänkta för inblandning i bilbränderna.

LÄS MER:Det här är brottet som samhället inte glömmer

Det var den 13 augusti som runt 80 bilar eldhärjades i Göteborg i vad polisen misstänker var en synkroniserad aktion. I kvarteren runt Frölunda Torg sattes ett 60-tal bilar i brand.

Enligt uppgifter till GP var det så kallade molotovcocktails, flaskor med brännbar vätska i, som slängdes in i bilarna efter att deras rutor först krossats. Det ska också ha kastats så kallade bangers, knallskott, in i bilarna och även mot personer som befann sig i närheten av dem.

LÄS MER:Här skadar sig den misstänkte mordbrännaren

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS