Ökad trygghet i Angered

ANNONS
|

Trygg i Angered har genomförts för andra året i rad och syftar till att skapa en trygg miljö för Angeredsborna. Resultatet av årets undersökning visar att de problem som skapar otrygghet minskar, inom alla de kategorier som mäts, enligt stadsdelsförvaltningen.

- Det goda resultatet i mätningen sporrar oss ytterligare i arbetet med att gemensamt skapa en trygg och attraktiv miljö för Angeredsborna, säger Johanna Söderlund, trygghetssamordnare i Angered, i en skriftlig kommentar till undersökningen.

Resultatet av undersökningen visar bland annat följande: andelen invånare som uppger att de känner sig mycket trygga i sitt område har ökat från 38 procent 2013 till 61 procent 2014. Samtidigt har andelen ganska eller mycket otrygga minskat från 15 procent till 10 procent under samma period. Boende i Bergum/Gunnilse känner sig mest trygga i hela stadsdelen.

ANNONS

Samtidigt har benägenheten att anmäla brott ökat

Undersökningen bygger på 1 000 personliga intervjuer med boende i Angered. De intervjuade är mellan 15 och 86 år. 636 personer har annat modersmål än svenska, dessa talar tillsammans 58 språk.

– Vi kan konstatera att de problem som minskat mest också varit fokus i vårt trygghetsskapande arbete under året vilket tyder på att vi har gjort rätt saker. Men vi ser också att vi måste fortsätta att arbeta med problemen eftersom de ligger överst på invånarnas agenda även i år, säger Ulf Merlander, polisens samordnare för Trygghet i Angered, i en skriftlig kommentar.

Nedskräpning, skadegörelse/klotter och trafiken är de största problemen i vardagsmiljön vad gäller trygghet. Buskörning med mopeder är det största trafikproblemet.

ANNONS