Fiskhandlare rånad - tvingades åka med egen fiskebil

Två män rånade en fiskhandlare under onsdagskvällen. Utöver stölden tvingades offret åka runt i sin egna fiskbil med männen.

ANNONS
|

När fiskhandlaren hade stängtför dagen på Hammarkulletorget och skulle öppna en vägbomkom två maskerade män fram för att råna handlaren.

- De hade något form av vapen med sig som de hotade fiskhandlaren med, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Väst.

De båda männen hade tvingat sig in i fiskbilen. Bilen hade sedan körts omkring under en timme, vilket GT var först med att rapportera om.

- Det är oklart om det var fiskhandlaren som körde bilen eller om han bara fick åka med. Men det var först när han blev avsläppt som han kunde kontakta polisen, vid sjutiden ungeför, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Var fiskhandlaren och de två rånarna åkte är i läget oklart men polisen tror att de åkte mellan de nordöstra delarna i Göteborg och fiskhamnen.Polisen påträffade fiskhandlaren i Majorna.

- Jag har inga uppgifter om åldern på männen eller vilka de är men fiskhandlaren har nu förhörts, säger Christer Fuxborg

Männen ska ha tagit fiskhandlarens mobiltelefon, plånbok samt fiskbilens dagskassa under bilfärden.Värdet på det som stals kan polisen ännu inte gå in på. Anledningen till att polisen inte tillkallats tidigare var på grund av att de båda männen sagt till fiskhandlaren att de skulle ha personen under uppsikt.De två männen som ännu är på fri fotmisstänks nu för grovt rån och människorov alternativt olaga frihetsberövande.

ANNONS