Volvo Cars öppnar fabrik i Indien

ANNONS
|

Den nya fabriken, som ligger nära Bangalore i södra Indien, ska tillverka bilar på Volvos plattform för större modeller - SPA. Det är samma plattform som används i Torslandafabriken. Tillverkningen av suven XC90 börjar i den nya fabriken redan under året.

Ska dubbla marknadsandelen

– Att starta fordonsmontering i Indien är ett viktigt steg för Volvo Cars, eftersom vi strävar efter att öka vår försäljning på den här snabbt växande marknaden och fördubbla vår marknadsandel inom premiumsegmentet under de kommande åren, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här byggs Volvos första fabrik i USA

Volvo har idag en marknadsandel på nära fem procent på den indiska marknaden för premiummodeller - den ska nu dubblas till 2020. Förra året sålde Volvo totalt 1 400 bilar i Indien, att jämföra med runt 7 700 i Sverige. Den indiska marknaden tros dock växaordentligt de kommande åren - under årets första fyra månader sålde Volvo Cars exempelvis 35 procent fler bilar i Indien är under samma period i fjol.

ANNONS

Flera nya fabriker

Den nya indiska fabriken kanses som ännu ett steg i Volvos satsning att bygga upp en global biltillverkning. I höstas meddelade bolaget att de ska öppna ännu en fabrik i Kina, samtidigt som bygget av en första USA-fabrik, iBerkeley County iSouth Carolina, är i full gång.

ANNONS