Så ger du ut din egen bok - utan förlag

ANNONS
|

Väcktes författardrömmarna till liv på bokmässan? När du såg kända och okända sitta där och stolt signera sina böcker? Eller när du såg vad mycket konstiga böcker det ges ut och tänkte att det där kan jag göra bättre?

Då är det bara att sätta igång. Skriv boken. Sen kan du få den tryckt, utgiven som e-bok och distribuerad i bokhandeln om du vill.

Och nej, du blir inte refuserad. Bara du betalar så blir boken utgiven.

Type & Tell är gratis att börja med. Du skapar ett konto på typeandtell.se och skriver din bok. Du kan skriva in den direkt i webbläsaren eller ladda in ditt manuskript. Om boken blir klar bestämmer du vilka utgivningstjänster du behöver och köper till dem. Billigaste baspaketet kostar 1 500 kronor. Då ingår inte distribution utan du kan beställa valfritt antal böcker och själv distribuera till dina bekanta. (100 böcker på 200 sidor kostar cirka 47 kronor/styck + moms). Dyraste paketet kostar 8 000 kronor. Då ingår distribution till bokhandeln, författarintervju, utskick av recensionsexemplar och mycket annat.

ANNONS

Det finns andra tjänster där man skriver och säljer sin egen bok. Type & Tell verkar enklare och begripligare än de jag provat tidigare. Det är ännu inte för bilderböcker, bara för text. Jo, en bild på omslaget får du ha förstås.

Poängen om du köper till distribution är att din bok ges ut på samma sätt som de stora förlagens böcker. Type & Tell är inget förlag, men hjälper dig med samma saker som ett förlag skulle göra.

Du blir inte refuserad, men om du vill ha hjälp med granskning och synpunkter på boken finns listor på frilansredaktörer du kan köpa hjälp av.

När boken är utgiven kan du se på ditt konto hur det går med försäljningen.

Är boken inte bra så blir det förstås ingen succé och ingen boksignering på mässan nästa år. Men då har du i alla fall försökt.

ANNONS