Samtliga Lufthansa-flygningar till och från Sverige ställs in på grund av strejken. Arkivbild.
Samtliga Lufthansa-flygningar till och från Sverige ställs in på grund av strejken. Arkivbild.

Pilotstrejk stoppar Lufthansaflyg

Lufthansa har ställt in hundratals planerade flygningar då flygbolagets piloter inlett en strejk under två dygn. Det betyder att samtliga Lufthansas flygningar till och från Sverige ställs in.

ANNONS
|

I dag och i morgon ställs alla Lufthansas flygningar på Arlanda och Landvetter in på grund av strejken. Det rör sig om sammanlagt 32 avgångar och lika många ankomster, men det är oklart hur många svenska resenärer som berörs. Läget är detsamma på danska Kastrup.

Flygplatsoperatören Swedavia uppmanar passagerarna att kontakta sin resebyrå eller Lufthansa direkt.

- Jag var ute i hallen och tittade, men det var inget folk alls där. Lufthansa är snabba med att meddela och boka om resenärer, säger Swedavias presschef Ulf Wallin till TT.

ANNONS

Strejken är den fjortonde som slår mot flygbolaget i förhandlingar med det tyska pilotfacket Vereinigung Cockpit (VC).

Strejken inleddes vid midnatt och påverkar kort- och långdistansflygningar som avgår från tyska flygplatser. I dag stod det klart att strejken förlängs till klockan 22.59 på torsdag.

Konflikten rör bland annat lönesättning och kontraktsfrågor. Lufthansas ledning har erbjudit 2,5 procents löneförhöjning, medan facket kräver 3,7 procent under en femårsperiod. Förhandlingarna bröt samman tidigare denna månad.

ANNONS