Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

collage7.jpg
Enligt vd Hans Wallenstam följer fastighetsbolaget kontinuerligt utvecklingen på bostadsmarknaden. Bild: TT.

Nya tecken på en sviktande bomarknad

Fastighetsbolaget Wallenstam har beslutat att ombilda tre pågående bostadsrättsprojekt till hyresrätter. Totalt är det 290 lägenheter som berörs i Sverige, varav 133 i området Stallbacka Allé i Mölndal.

– Mot bakgrund av en fortsatt svag utveckling på bostadsrättsmarknaden har vi fattat beslut om att ombilda ytterligare brf-projekt till hyresrätter, säger vd Hans Wallenstam i ett pressmeddelande.

Två av de bostadsrättsprojekt som nu blir hyreslägenheter ligger i Stockholm. Det är dels 90 lägenheter i Solberga och dels 75 lägenheter i Umami Park i Sundbyberg.

I Västsverige är det ett större projekt som berörs: 133 planerade bostadsrätter i området Stallbacka Allé blir istället hyreslägenheter.

Dagens besked innebär att det börsnoterade fastighetsbolaget fortsätter att att ombilda bostadsrätter till hyresrätter.

Redan i oktober kom nyheten om att Wallenstam valt att ombilda 90 bostadsrätter till hyresrätter i södra Stockholm, "som en följd av ett lägre intresse än förväntat vid säljstart".

Enligt dagens pressmeddelande följer Wallenstam utvecklingen på bostadsmarknaden noga.

–Tack vare vår flexibla affärsmodell kan vi relativt enkelt omvandla projekten. Vi följer naturligtvis utvecklingen framöver, och fattar beslut om upplåtelseform utifrån varje kommande projekts speciella förutsättningar, fortsätter Hans Wallenstam i pressmeddelandet.

Mest läst