Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Shoppingtur. Stena Line utvecklar nöjesresandet med outletshopping ombord i sommar.
Shoppingtur. Stena Line utvecklar nöjesresandet med outletshopping ombord i sommar.

Märkesoutlet på Stena Danica

Stena Line startar outlet för märkeskläder och accessoarer ombord på Stena Danica strax efter midsommar.

Stena Line håller på och produktutvecklar färjetrafiken mellan Göteborg och Frederikshavn och bygger vidare på shoppingkonceptet. 2014 införde Stena Line bordershop där man säljer parfym, godis och alkohol till lägre pris, vilket blev en formlig succé. Antalet dagresenärer fördubblades under första året.

Nu går Stena Line vidare och öppnar en över 500 kvadratmeter stor outletbutik för märkeskläder och accessoarer ombord på Stena Danica, strax efter midsommar.
- Först ut är Stena Danica där vi nu har en öppen yta som kallas Mistral där vi öppnar den första outlet-shoppen. Vi har beslutat oss för att skapa fler skäl att resa med våra fartyg till Danmark, både med upplevelser både ombord och på destinationerna. Och resande och shopping är några av våra största fritidsintressen, säger Tony Michaelsen, chef för linjerna mellan Sverige och Danmark.

Outletshoppingen är i ett samarbete med Airport Retail Group som har butiker både i Sverige och Norge och som fokuserar på kända varumärken till ett lägre pris. 

Utbudet kommer att bestå av herr- dam- och barnmode, jeans och accessoarer från bland andra DKNY, Ralph Lauren, Boss, D&G, Lacote, Cat, Armani, Brubaker, Frank Daddy, Lee, Levis, Tiger, Björn Borg, Salming med flera.

Enligt Stena Line kommer priserna att ligga mellan 20 till 80 procent lägre än i land.
- Airport Retail Group kommer att bygga upp butiken och sköta den ombord. Vi bygger nu första butiken ombord på Stena Danica och ska sedan se hur vi kan gå vidare. Det finns inte motsvarande ytor ombord på de andra fartygen så då får vi hitta lösningar med mindre butiker, säger Tony Michaelsen.


Vid årsskiftet kommer Stena Danica att byggas om med fokus på nöjesresande. Man kommer att bygga nya restauranger, barer och shopping ombord.
- Vi håller också på och vidareutvecklar vad man kan göra på destinationerna. Jylland är fantastiskt och har mycket att erbjuda förutom Frederikshavn, och med bil är det lätt att ta sig vidare ut på Jylland, säger han.


Stena Line står också inför en renovering av sitt hotell The Reef. Hotellet kommer att ha fortsatt profil som äventyrsbad, men man kommer också att bygga ut en spa-avdelning.

Mest läst