Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Lynk & Co kan tillverkas hos Volvo

Det nya Geely-märket Lynk & Co kan även komma att tillverkas i Volvos fabriker i Gent och USA – men inget är bestämt. Det meddelar bolaget efter att ha dragit igång produktionen i Kina.

GP skrev om den stora lanseringen i Kina av Volvos systermärke Lynk & Co med den nya kompakta suvmodellen 01. I en intervju med Reuters kommenterar nu Lynk & Cos vice vd Alain Visser produktionsplanerna för fordonen. 

När det gäller försäljningen av fordonet på Europa- och Nordamerikamarknaderna förklarar han att man tittar på Volvos produktionsanläggning i Gent, Belgien, och den kommande i Charleston, North Carolina:

– Det är en möjlighet som vi tittar på.

– Det har inte fattats något beslut för anläggningarna. Men vi håller på att undersöka det.
Vidare anger han försäljningsmålet en halv miljon fordon per år globalt för det nya märket vid 2021.

När GP tar kontakt med Linda Hugestrand, marknadschef på Lynk & Co som befinner sig i Kina för lanseringen av märket, säger hon:

– Vi säger att det ”may happen”, att det alltså är en möjlighet, men det är absolut inte bekräftat.

Sedan svarar hon skriftligen: ”Vi kan bekräfta de två nämnda Kina-baserade fabrikerna för produktion av våra bilar. Vad gäller övriga möjligheter i Europa och USA finns ännu inga bekräftade planer.”

Däremot bekräftar man försäljningsmålet om en halv miljon fordon globalt 2021 – då man också planerar att ha fem–sex modeller på marknaden. Det är i nivå med vad Volvo ligger i dag – man sålde 534 332 bilar i fjol. Det svenska märket har själv försäljningsmålet att nå 800 000 fordon per år ”på medellång sikt”, enligt tidigare uttalanden från företaget.

Mest läst