Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170421-mtgdelar-444908_se.gp_1.jpg
MTG, med vd Jørgen Madsen Lindemann, redovisar kvartalssiffror. Arkivbild.

Kursfall för MTG

Aktien i Modern Times Group (MTG) faller fem procent. Bakslaget kommer efter ett oväntat svagt resultat för årets första kvartal för Stenbecksfärens mediekoncern.

Koncernchefen Jørgen Madsen Lindemann beskriver kvartalet som "väldigt starkt". Han pekar särskilt ut Norden, men även nya digitala satsningar.

MTG, som i fjol lämnade både Ryssland och Ukraina, har under årets första kvartal bland annat flaggat för att man säljer sin TV-verksamhet i Baltikum och Tjeckien.

- Vi kommer fortsätta transformera bolagen i vår portfölj. Men vi kan inte säga vad vi tittar på just nu, säger Lindemann.

Sedan en tid är spelmarknaden på mobiler ett nytt spår där MTG jagar framtida tillväxt, bland annat med investeringen i det digitala spelbolaget Innogames vars tillväxt i fjol på 25 procent enligt Lindemann har tilltagit i år.

- Det hänger bland annat samman med att man tar sig från webbaserade till mobilbaserade spel, som gjort att tillväxten ökat till 30 procent, säger Lindemann.

Han räknar med att inom de närmaste veckorna fullfölja planen att öka MTG:s innehav i Innogames till 51 procent.

Produktion av dramaserier är andra ben i MTG:s framtidssatsningar, där Lindemann ser framsteg. Han hoppas även kunna fortsätta expansionen inom segmentet Esports.

Fakta: Mindre vinstlyft än väntat

MTG redovisar en vinst före skatt på 166 miljoner kronor för första kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 141 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 173 miljoner kronor för det senast avslutade kvartalet.

Omsättningen för bolaget, som bland annat äger tv-bolagen TV3 och Viasat, uppgick till 4 228 miljoner kronor, jämfört med 3 826 miljoner kronor ett år tidigare.

Mest läst