Kevin, 22, får 100 000 kronor på sommarjobbet

ANNONS
|

Han är uppvuxen i Lerum, men studerar till jurist i Örebro. I maj vann Kevin Ewerlöf, efter flera olika test och utgallringsprocesser,Adeccos tävling om ett, en månad långt, sommarjobb som vd och koncernchef. I augusti går han in som vikarie för bemanningsbolagets ordinarie koncernchefJacob Lundberg. Fram tills dess sommarjobbar han på Systembolaget i Munkebäck.

Rådet: Var dig själv

- Jag är hemma över sommaren och har jobbat här till och från i flera år. Det är tråkigt att bara sitta hemma och inte göra någonting - jag jobbar mycket hellre, säger Kevin Ewerlöf.

Några speciella sista minuten-förberedelser har han inte tagit till. Planen är istället att "vara sig själv".

ANNONS

LÄS MER:Här är vd-råden från Anton, 29

- Processen för att få jobbet har varit så lång och utförlig att jag förberett mig väldigt mycket under våren. Eftersom det varit så många olika övningar och personlighetstest för att få jobbet, är man tvungen att vara sig själv rakt igenom. Systemet är upplagt så att det inte går att låtsas - du kommer inte igenom om du inte är dig själv hela tiden, säger Kevin Ewerlöf.

Hockeyskadan avgjorde

Han har tidigare spelat och tränat hockey på elitnivå - det är också delvisgenom hockeyn han upptäckte att han vill jobba med ledarskap.

- Jag satsade på en elitkarriär inom hockey, men sen fick jag en svår skada och kunde inte fortsätta. Det blev ett avgörande ögonblick för mig - då var jag tvungen att sätta mig ner och välja väg. Jag tror det är viktigt att lära känna dig själv och ta reda på vad som är dina styrkor och svagheter och sedan välja vilken väg du vill gå. Jag valde ledarskap, säger Kevin Ewerlöf.

Han har inte fått något exakt schema för detnya jobbet - men tanken är atthan bland annat ska få stöd och gå bredvidAdeccos ordinarie vd.

Inga dyra nya vanor

- De har sagt att jag verkligen ska fåvara med och påverka och exempelvis tycka till omoch ifrågasätta olika delar av verksamheten, utifrån mitt perspektiv. Jag hoppas få se vad en vd faktiskt gör och hur man, från den positionen, kan påverka. Då kan jag också jämföra jobbet med vad jag vill i livet och se om det passar in i det, säger Kevin Ewerlöf.

ANNONS

Lönen är också anpassad för en vd: 100 000 kronor i månaden. Kevin Ewerlöf har dock inga planer på att lägga sig till medvidlyftiga vanor.

- Jag är ju student så jag ska spara den största delen avpengarna. Jag har alltid varit väldigt sparsam och tycker omatt investera i aktier - det är ett bra sätt att lära sig mycket om hurföretag fungerar och hur de värderas, säger han.

ANNONS