Fyra frågor till Vitrolifes finanschef

Vitrolife vill fortsätta växa genom förvärv och genom att utveckla nya produkter. Det framgick när GP passade på att ställa fyra frågor till Vitrolifes finanschef Mikael Engblom.

ANNONS
|

Hur ser ni på utsikterna för Vitrolifede närmaste tre åren?

Vi ser tillväxtmöjligheter inom samtliga våra marknadsregioner och affärsområden. Vi förväntar oss att den globala marknaden för IVF-behandlingar kommer att fortsätta växa med cirka fem till tioprocent per år och vi har som ambition att växa snabbare än marknaden bland annat genom produktutveckling och förvärv.Vitrolifes mål är att växa med 20% per år i genomsnitt över en treårsperiod.

Hur ser ni på att växa genom förvärv under 2018?

Vitrolifes strategi är att växa både organiskt och genom förvärv, och därför letar vi löpande efter förvärvsmöjligheter inom vår bransch. Bolaget har en finansiell ställning som möjliggör förvärv, så om rätt möjlighet dyker upp har vi kapacitet och ambition att genomföra förvärv.

ANNONS

Vilka är enligt er de främsta riskerna för Vitrolife?

De främsta riskerna rör ökad konkurrens, eventuell framtida teknikutveckling som minskar relevansen av Vitrolifes produkter samt förändrade regulatoriska krav. Vi ser en generell trend där länder ökar kraven för att utfärda marknadsgodkännande för produkter inom vårt fält. Exempel på länder där kraven ökar är Kina och Kanada. Detta innebär ökade kostnader för Vitrolife och andra tillverkare, men också högre barriärer för nya konkurrenter att ta sig in på marknaden.

Kan det bli aktuellt med en utökning av er verksamhet i Göteborg, vad gäller exempelvis arbetstillfällen?

Ja, vi expanderar verksamheten kontinuerligt och det sker både i Göteborg och på våra kontor runt om i världen.

ANNONS