Frida Boisen tar över GT

ANNONS
|

Hon är uppvuxen i Göteborg, har tidigare bland annat arbetat som reporter på GP, och är för närvarande chefredaktör för tidskrifterna Topphälsa och Allt om resor.

Grattis Frida. Vilken är den största utmaningen för GT framöver?

- Möjlighet skulle jag vilja kalla det, i stället för utmaning. Jag vill att vi ska jobba ännu mer med det absolut viktigaste för GT, nämligen kampanjjournalistik och att driva egna frågor. Det finns många viktiga lokala frågor som bör uppmärksammas i Göteborg och Västsverige.

GT/Expressen har gjort stora neddragningar på redaktionen i Göteborg nyligen. Vad innebär det för era möjligheter att få en göteborgsk-västsvensk profil på era nyheter framöver?

ANNONS

- Det är inte så att vi har dragit ned på närvaron i Göteborg just på reportrar. Vi ska tvärtom öka närvaron. Framför allt har vi möjligheter att ge er på GP en riktig match om de lokala nyheterna, inte minst på webben.

Du säger i ett pressmeddelande att du älskar kvällstidningar. Vad är det som är så spännande med kvällstidningsjournalistik?

- Kvällstidningarna har fantastiska nyheter, de bästa skribenterna och de bästa krönikörerna. GT/Expressen har gjort ett fantastiskt arbete de senaste åren, en massa bra nyheter helt enkelt.

ANNONS