Ny rond. Cahfsåklagaren överklagar den friande grova svindleridomen mot Victor Muller, Saabs förre styrelseordförande och vd.
Ny rond. Cahfsåklagaren överklagar den friande grova svindleridomen mot Victor Muller, Saabs förre styrelseordförande och vd.

Friande domen mot Victor Muller överklagas

ANNONS
|

Den 8 april led Ekobrottsmyndigheten ett svidande nederlag i Vänersborg tingsrätt när domstolen friade den åtalade Saab-ledningen och revisorerna från alla åtalspunkter.

Nu har chefsåklagare Olof Sahlgren och hans team lusläst domen och lämnande på fredagen in en överklagan till hovrätten i Göteborg.

- Överklagan riktar sig mot Victor Muller, avseende grovt svindleri och dessutom revisorerna för grivt osant intygande, säger han.

Han överklagar inte de friande domarna mot Saabs förre vd Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Christina Geers.

- Vi har gått igenom domen och kommit fram till att efter vad som kom fram i tingsrätten, förenat med bevissvårigheter att inte göra ett överklagande där, säger Olof Sahlgren.

ANNONS

- När det gäller Victor Muller anser vi att tingsrätten gjort en felaktig bedömning och vill att hovrätten prövar de uttalande som gjorts. När det gäller revisorerna tycker vi också att tingsrätten gjort en felaktig bedömning och vill att hovrätten får pröva det.

Han utesluter inte heller att Ekobrottsmyndigheten kommer att komma in med kompletterande uppgifter.

- Vi har begärt anstånd med att komma in med en slutlig bevisuppgift under två veckor, säger Olof Sahlgren.

När målet kan komma upp i hovrätten är ännu oklart. Målet har ingen förtur.

ANNONS