Allmänhetens stöd för en nedtrappning av ränteavdraget växer visar flera undersökningar. Arkivbild
Allmänhetens stöd för en nedtrappning av ränteavdraget växer visar flera undersökningar. Arkivbild

Fler positiva till ränteavdrag

Kanske är det den senaste tidens politiska utspel som fått opinionen att börja röra på sig, men hur som helst börjar allt fler svenskar bli positiva till ett nedtrappat ränteavdrag.

ANNONS
|

Enligt en Sifoundersökning, beställd av mäklarfirman Bjurfors, är 34 procent för en nedtrappning och 35 procent negativa. 31 procent svarade "vet ej".

Vid motsvarande undersökning i januari var 32 procent positiva.

"Opinionen verkar ha vänt där allt fler kan tänka sig en nedtrappning av ränteavdraget. Nu har även våra politiker börjat diskutera den här frågan på allvar – tidigare har det varit mest en diskussion bland nationalekonomer. Nu är bara frågan om politiker verkligen går hela vägen och försöker få till den här reformen", säger Sven-Erik Kristensen, regionchef Bjurfors Göteborg, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Enligt undersökningen är 44 procent av männen positiva till en nedtrappning mot bara 24 procent av kvinnorna. Äldre är mer positiva än yngre.

I en liknande undersökning från SEB nyligen var stödet för en nedtrappning ännu större och motståndet mindre, 47 procent var positiva medan 16 procent var emot.

TT

ANNONS