Eva guidar i det snåriga kärlekslivet

ANNONS
|

Nu finns det ett nygammalt sätt att hitta kärleken på i Göteborg. Eva Clarelid öppnar Dejtingbyrån Göteborg där hon samlar information om kärlekssugna kunder och parar ihop dem med varandra. Det var när hon provade att nätdejta som hon insåg att det inte var för henne.

– Jag kände mig utlämnad på internet. Jag skulle lägga upp en bild och bli bedömd utifrån den och jag skulle tänka på hur jag skriver och att det var intressant. Det känns inte seriöst och ärligt, säger hon.

Hon startade eget. Det blev en dejtingbyrå för folk som känner som hon. De som inte känner sig bekväma med internetdejting men ändå vill hitta någon, eller också de som provat allt och vill testa något nytt.

ANNONS

Att matcha är inget nytt

Att matcha folk är inget som är nytt för Eva Clarelid. Innan hon blev företagare på heltid jobbade hon i sex år med att matcha utbytesstudenter med värdfamiljer.

– Det gällde att hitta rätt elev till rätt familj. Och det blev ofta bra - de fick vad de ville ha. Den delen med matchningen var roligast, säger hon.

För att bli ihopparad har man en längre intervju med Eva Clarelid på riktigt. Då ställer hon frågor som "hur växte du upp?" och "hur har dina tidigare relationer sett ut? för att sammanställa en profil - om kunden vill gå vidare. Sedan tar Eva Clarelid kontakt när hon matchat en med någon.

– Om man vill träffas så fixar de ett möte själva eller så säger de "nej, vi vill att du arrangerar något". Då ordnar jag något som passar - de kanske båda gillar fotboll, säger hon.

Kunderna kommer i olika åldrar men de har en viss sak gemensamt.

– De har ofta provat nätdejting. Antingen har de provat allt och gått på miljoner dejter eller så gillade de det inte. Nu vet det inte var de ska leta.

Många potentiella kunder

I Göteborg bor över en halv miljon människor och 192 398 personer över 20 i kommunen är ogifta. Även om inte alla är singlar eller intresserade av ett förhållande så finns det många potentiella kunder för Eva Clarelid.

ANNONS

– Ingen ska vara ensam. Det finns så många som är olyckliga och vill ha någon.

När hon parar ihop folk hänger det på en känsla att de passar, att de behöver liknande saker i sitt liv och håller med varandra om vad som är okej i ett förhållande. Men hon lovar ingenting.

– Jag kan inte garantera kärlek. Men jag garanterar att jag gör allt jag kan för att hitta någon, säger hon.

Som singel, kan du matcha dig själv med någon via byrån?

– Haha, det frågar alla! De säger "åh Eva, nu kommer du hitta någon!". Men nej, det skulle aldrig fungera. Det här är ett arbete för mig.

Evas bästa tips till första dejten

  1. Slappna av
  2. Klä dig naturligt i något du är bekväm i
  3. Tänk inte "nu måste det bli bra" - då glömmer du att ha kul
  4. Tänk dig snarare att du ska träffa en ny vän och locka fram det gemensamma ni har
  5. Ställ frågor! Många pratar antingen bara om sig själva eller är tysta, våga prata men ställ även frågor om din dejt
  6. Tänk ut några frågor på förhand - och spinn sedan vidare på svaren genom att ställa följdfrågor
ANNONS