Eniro på väg mot ekonomiskt haveri

Det svenska börsnoterade företaget Eniro befinner sig i ett kritiskt ekonomiskt läge. Företaget har för höga lån i förhållande till intäkter och idag löper avtalet med bankerna ut. – Antingen så hittar vi en överenskommelse eller så hittar vi inte det och då får vi ansöka om företagsrekonstruktion, säger Eniros vd Örjan Frid till sajten Breakit.

ANNONS
|

Sedan i december 2016 har Eniros ledning förhandlat med sex banker om en uppgörelse kring de lån på sammanlagt 1 465 miljoner kronor som bolaget har tagit. Företagets intäkter räcker inte för att betala räntor och amorteringar på lånet som bankerna tillsammans har lånat ut till Eniro, rapporterar sajten Breakit.

Vad förhandlingarna har lett till är ännu oklart och Eniros framtid är således oviss.

– Antingen så hittar vi en överenskommelse eller så hittar vi inte det och då får vi ansöka om företagsrekonstruktion, säger Eniros vd Örjan Frid till sajten Breakit.

I dag har företaget drygt 1 700 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Huruvida Eniro kommer att begära en företagsrekonstruktion är ännu oklart.

ANNONS

– Jag vill inte ge några kommentarer om det nu. Vi kommer kommunicera ett besked när vi har något att kommunicera”, säger Örjan Frid till BreakIt.

ANNONS