Elon Musks nya projekt: Ladda ner mänskliga tankar

ANNONS
|

Uppgifterna kommer från affärstidskriften Wall Street Journal, WSJ, som hänvisar till anonyma källor med insyn i bolaget.

Bolaget Neuralink Corp startades i Kalifornien i juli förra året och ska enligt bolaget självsyssla med "medicinsk forskning" Multientreprenören Elon Musk ska både ha en ledande position i bolaget och privat stå för den största delen av finansieringen.

Vill koppla samman hjärnan med datorer

Enligt de nya uppgifterna har det nya bolaget som mål att, genom små elektroder som opereras in i hjärnan,kunna koppla samman den mänskliga hjärnan med datorer. På sikt ska den nya teknologin kunna användas för att "ladda upp och ladda ner" tankar, uppger WSJ.

ANNONS

LÄS MER: Teslas vd: Basinkomst är nödvändigt

Bolaget ska också,under de senaste veckorna, ha knutit ledande akademiker på området till sig.

Vill inte kommentera

Elon Musk vill själv inte kommentera uppgifterna. Max Hodak, Startup-entreprenöroch medgrundaretill Neurolink, bekräftar dock att bolaget existerar och att Elon Musk är inblandad. Han vill dock, enligt tidningen, inte berätta exakt vad bolaget ska syssla med.

På Twitter skriver dock Musk att en längre artikel om Neuralink komme rupp på siten Wait but why, om ungefär en vecka.

LÄS MER: Teslachefen: Jag fixar elstrulet på 100 dagar

Elon Musk driver sedan tidigareelbilstillverkaren Tesla och rymdbolaget SpaceX. Det sistnämnda utvecklar rymdraketer drivna på flytande bränsle - det långsiktiga målet är att utveckla raketer som kan vara med och kolonisera Mars.

Multientreprenör

Musk är också styrelseordförande för solenergibolaget Solar City, som gör solpaneler till bostäder.

LÄS MER: Teslas Model 3 på banan i höst

Elon Musk var också med och startade betaltjänsten X.com, som sedan blev Paypal och såldes till Ebay för 1,5 miljard dollar i Ebay-aktier. Han ligger också bakom Zip2, som i slutet av 90-talet köptes av Compaq för över 300 miljoner dollar. Det är bland annat med pengarna från de försäljningarna som Elon Musk finansierat sina nya bolag.

ANNONS
ANNONS